Etusivulle

Tietoa valmennuksista

STAR-palvelun käyttäjänä sinulla on mahdollisuus osallistua terveyttäsi ja hyvoinvointiasi kohentamaan pyrkiviin valmennuksiin.

Valmennukset toteutetaan sähköpostivalmennuksina ja niihin osallistuminen on sinulle ilmaista. Osallistuaksesi valmennukseen tarvitset ainoastaan sähköpostiosoitteen. Valittavana on useita noin kahdentoista viikon mittaista valmennusohjelmaa seuraavista aiheista:


   Miksi osallistua valmennukseen?

   Sairastumisriskit ja elinikä määräytyvät suurelta osin elintapojen perusteella. Elintapoihin taas vaikuttaa suuresti henkilön henkinen hyvinvointi, luottamus tulevaisuuteen ja kyky kohdata arjen vastoinkäymisiä. Vaikuttamalla näihin tekijöihin kukin voi lisätä mahdollisuuttaan elää terveempänä ja pitempään.

   Valmennukset perustuvat käyttäytymistieteelliseen (kognitiivis-behavioraaliseen) lähestymistapaan. Valmennettava saa sähköpostiin valitsemastaan aihealueesta tietoa ja harjoitteita, joiden avulla hän saa tukea terveyttä edistäviin käyttäytymismuutoksiin.


   Näin pääset aloittamaan valitsemasi valmennuksen ja näin se toimii

   1. Aloitat valmennuksen tilaamalla valmennusviestit sähköpostiisi. Pääset valitsemaan ja aloittamaan haluamasi valmennuksen, kun olet kirjautunut sisään STAR-palveluun.

    Mikäli olet jo tehnyt STAR-palvelun terveystarkastuksen, on mahdollista, että sinulle on terveystarkastuksesi tuloksen perusteella suositeltu tiettyyn valmennukseen osallistumista. Tässä tapauksessa voit ilmoittautua valmennukseen myös klikkaamalla Aloita valmennus -painiketta terveystarkastuksesi tulosnäkymässä. (Päästäksesi terveystarkastuksesi tulokseen sinun on oltava kirjautuneena sisään STAR-palveluun.)

   2. Tilattuasi valmennusviestit, saat sähköpostiisi vahvistusviestin valmennukseen aloittamisesta. Viesti sisältää tarkempaa tietoa valmennuksesta ja pääset sen avulla heti alkuun.

   3. Saat automaattisesti viikoittain valmennusviestin sähköpostiisi. Viesti sisältää tietoa valmennuksen aiheesta sekä harjoitteita, joiden avulla saat tukea terveyttäsi tai hyvinvointiasi edistäviin käyttäytymismuutoksiin.

   4. Mikäli aloitit valmennuksen tehtyäsi ensin STAR-palvelun terveystarkastuksen, kannustamme sinua tekemään tarkastuksen uudelleen suoritettuasi valmennuksen loppuun saakka. Näin pystyt havainnoimaan valmennuksen vaikutusta terveyteesi ja hyvinvointiisi.

    Voit tehdä itsellesi STAR-palvelussa terveystarkastuksen, vaikka et olisi sitä tehnytkään ennen valmennukseen osallistumista. Terveystarkastus antaa sinulle tietoa terveytesi ja hyvinvointisi tilasta, näyttää elintapoihisi ja terveyteesi perustuvan eliniän ennusteen sekä kertoo sinulle riskeistäsi sairastua.


   Valmennukset ja niiden sisältö